Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pink

2008.01.22

Pink (Alecia Moore)

Teljes neve: Alecia Moore
Született: 1979. szeptember 8.
Születési hely: Doylestown, Pennsylvania, USA
Szülei: James és Judy Moore
Testvére: Jason (22)
Szeme színe: kék
Haja színe: szőke
Magassága: 5'4"
Tanulmányai: Central Bucks West High School
Foglalkozása: énekesnő
Tetoválásai: - csuklóján ("What Comes Around Goes Around")
- vállán (őrzőangyal)
- bokáján (kínai szimbólum)


   Alecia Moore, alias Pink 1979. szeptember 8-án született. Míg Philadephiában éltek, apja James Bob Dylan és Don McLean dalokat énekelt gitárkísérettel, és ez adta az ihletet Pinknek, hogy apja zenei karrierjét folytassa.
   Már gyermekkorában saját maga költötte dalokat énekelt. A Philly klubok színpadján később ki is próbálhatta ének- és tánctudását a nagyközönség előtt. 13 évesen Pink találkozott a híres táncossal, Skratch-csel, akivel együtt táncolt, majd annak rapegyüttesében, a Schools of Thought-ban énekelt.
   14 évesen előadhatta első dalát. Dalszerzőként a jövő R&B/pop énekesnője kifejezte gyermekkorát és kamaszkori élményeit.
   Kedvenc szórakozása, a klubokba járás indította el karrierjét. A Club Fever-be járt minden péntek este, ahol kapott 5 perces lehetőséget is bemutatkozni. Bár Pinket néhányszor kifütyülték, a kellemetlen élmények csak szították elszántságát.
   A szerencse akkor mosolygott rá, amikor a Club Fevert felkereste egy ügynök, hogy R&B együtteshez tagokat keressen. Neki annyira megtetszett Pink hangja és stílusa, hogy azonnal beválogatta a rövid életű Basic Instinct együttesbe.
   Mivel Pink érezte, hogy nem való neki a csordaszellem, és egyedül nagyobb sikereket érhetne el, ezért szólókarrierbe kezdett.
   De előtte még bekerült a Choice-ba, amely leszerződött a LaFace Records-szal. Igazából ez az együttes is a Basic Instinct sorsára jutott, ugyanakkor Pink jó kapcsolatot alakított ki a lemezkiadóval, amely most is az énekesnő lemezeinek kiadója.
   Mint a Choice énekesnőjét, Pinket felkérte Darryl Simmons, hogy segédkezzen az együttes "Just To Be Loving You" dalának megírásában. Pink örömmel igent mondott, hiszen ez volt kedvenc foglalatossága.
   Pink debütáló albuma, a "Can't Take Me Home" 2000 tavaszán lett felvéve, s a megjelenése után azonnal számos elismerő kritikát kapott és anyagi sikert jelentett. Első dala, a "There You Go", a Top 40 Poplista élére felkerült, valamint a US magazine által minden idők legnagyobb áttörései között a 2. helyet szerezte meg.
   A második dal, a "Most Girls" szintén hatalmas sikert aratott. Az énekesnők, mint Madonna, Mary J. Blige, Janis Joplin, többségével ellentétben, Pink szeret az élet egyes pillanatairól és személyes tapasztalatairól énekelni, a romantikus balladákat viszont kerüli. Így például philadelphiai tapasztalatait híven tükrözi első lemeze.
   Nyári nagy sikerű turnéja után Pink kifejezetten rózsaszínben látja a világot.